Прес-центр6 лютого 2018, 16:02

Відбулося чергове засідання колегії Державного архіву Луганської області

06 лютого у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області.

У роботі колегії, яке очолив заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян, приймали участь директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська, керівники структурних підрозділів ОДА, заступники голів райдержадміністрацій, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та архівних установ області. Від Попаснянського району участь у колегії прийняли керівник апарату райдержадміністрації Вікторія Попова (у якості члена колегії), заступник голови Попаснянської міської ради Ірина Гапотченко, начальник районного трудового архіву Інна Олексієнко та головний спеціаліст районного архівного відділу Юлія Сергєєва.

Під час засідання колегії було заслухано доповідь директора Державного архіву Луганської області Катерини Безгинської щодо підсумків роботи архівних установ Луганської області у 2017 році та пріоритетних завдань на 2018. Під час свого виступу Катерина Миколаївна висвітлила основні стратегічні напрямки розвитку архівної справи у Луганській області до 2020 року, серед яких найголовнішими стали створення електронного архіву документів Національного фонду та відновлення архівної справи у Луганській області протягом 2019-2020 років. В той же час, було окреслено основні пріоритетні завдання у роботі на 2018 рік. На сам перед це –  збереження та примноження Національного архівного фонду, доповнення його документами, що відбивають сучасну історію України, впровадження електронного документообігу, комплектування архіву електронними документами та підвищення якості і доступності послуг у галузі архівної справи. Також під час своєї доповіді Катерина Безгинська відзначила роботу деяких архівних установ, серед яких був і архів Попаснянської райдержадміністрації.

Співдоповідачами у засіданні виступили керівники Міловського, Білокуракінського, Попаснянського архівів і міста Сєвєродонецьк. Зокрема, керівник трудового архіву Попаснянського району Інна Олексієнко підсумувала роботу установи за 2017 рік та озвучила основні заходи, які планується проводити у поточному році.

По завершенню присутні отримали відповідні доручення.