Прес-центр18 травня 2018, 15:05

Відбулося екстрене засідання комісії ТЕБ та НС з питання ліквідації наслідків артобстрілу бойовиками села Троїцьке

У зв’язку із надзвичайною ситуацією, яка склалася в насідок ворожого обстрілу села Троїцьке Попаснянського району в ніч з 17 на 18 травня, сьогодні по обіді було проведено термінове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головував на засіданні комісії заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко. Також участь в нараді прийняли підвідомчі структури та представники відповідних служб як облдержадміністрації, так і райдержадміністрації.

Засідання відбулося у конструктивному руслі і присутніми було вирішено всі питання щодо подолання кризової ситуації та надання допомоги постраждалим.

Спочатку керівники підвідомчих служб доповіли головуючому про ситуацію в цілому, а потім присутні обговорили шляхи її подолання. Зокрема, обговорювався механізм надання фінансової допомоги постраждалим на районному, обласному та державному рівні. Юрій Клименко надав доручення підготувати відповідні листи-звернення на ім’я голови облдержадміністрації та міжнародні організації, які працюють в Луганській області і надають допомогу постраждалим. Також він доручив з’ясувати чи потребують потерпіли помешкання на час ремонту їхнього житла, і, у разі необхідності, запропонувати їм варіанти. Крім того, Юрій Юрійович зазначив, що лікування та реабілітаційний період постраждалих повністю компенсуватиме Луганська ОДА.

Крім того, членами комісії розглядалося питання щодо надання допомоги родичам постраждалих у відновленні документів, які були знищені під час артобстрілу, а також включення до списку на отримання допомоги ще одного об’єкту, який постраждав від ворожого обстрілу, проте обійшовся без жертв: сусіднього помешкання, яке зазнало руйнації під час обстрілу бойовиків 02 травня.

За підсумками засідання було затверджено протокол із відповідними дорученнями.