Прес-центр28 жовтня 2017, 16:10

Відбулося урочисте відкриття реабілітаційного центру для дітей "Лелека"

В Україні діти з особливостями розвитку стикаються із багатьма проблемами, серед яких неостаннє місце займають проблеми соціальної незахищеності, труднощі адаптації в соціумі, неможливість самозабезпечення та самореалізації. Самим надійним способом подоланням цих проблем є створення центрів реабілітації та розвитку, які сформують надійне підґрунтя для майбутнього повноцінного залучення цих дітей до суспільного життя. Саме з такою благородною метою сьогодні, 28 жовтня, в Попаснянському районі було відкрито комунальний заклад для реабілітації дітей з особливими потребами «Лелека». 
На урочистості з нагоди відкриття були запрошені поважні гості: голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, Попаснянський міський голова Юрій Онищенко, заступник голови Попаснянської районної ради Микола Черніков, директор благодійного фонду «Долоні долі», місіс Україна-2017 Ірина Келлєр, керівник громадської організації «Промир» міста Словянськ Тетяна Асланян, представники громадської організації «Я вірю в своє місто» міста Попасна та, звісно ж , батьки разом зі своїми дітлахами.
Теплі слова привітань та побажань лунали від гостей на честь тих, хто доклав максимум зусиль для відкриття центру. А це, окрім райдержадміністрації, яка на чолі із Сергієм Вікторовичем всебічно сприяла скорішому відкриттю центру, і міжнародна благодійна організація UNICEF, і Києво-Могилянська академія, і громадські активісти, і батьки дітей, які потребують кваліфікованої допомоги. 
Не обійшлося, звісно ж, і без подарунків. Тетяна Асланян, від імені своєї організації, урочисто подарувала офісну оргтехніку, проектор, фліпчарт, диван, стільці разом зі столами та методичні посібники для роботи психологів. Юрій Онищенко вручив директору закладу подарунковий сертифікат на півтори тисячі гривень, а голова Попаснянської громадської організації Сніжана Матковська – дитячі іграшки. Завершилася урочиста частина символічним передаванням ключа: Сергій Шакун вручив ключ від центру Наталії Овчаренко і побажав плідної та цікавої роботи. 
Після завершення церемонії відкриття, запрошені мали змогу оглянути класи Центру, поспілкуватися із психологами-вихователями та пройти разом із дітками майстер-класи з малювання, майстрування з піску, гри на барабанах та оригамі.