Прес-центр9 жовтня 2018, 15:10

Відбулося засідання Координаційної групи з питань протимінної діяльності в Попаснянському районі

08 жовтня за участю голови райдержадміністрації відбулося засідання Координаційної групи з питань протимінної діяльності в Попаснянському районі.

Розпочалася нарада зі вступного слова Сергія Шакуна. Він наголосив на важливості Проекту з питань протимінної діяльності на території району та  запропонував присутнім озвучити інформацію про вже проведену роботу щодо стану його реалізації.

Так, з доповіддю про проведену роботу виступили представники МКЧХ та ТЧХУ. Зокрема, вони повідомили про тренінг з навчання інструкторів, який було організовано у вересні поточного року, про кількість населення, серед якого було проведено інформування про мінну небезпеку тощо. Також представники ТЧХУ ознайомили членів координаційної групи з інформаційним матеріалом щодо інформування про мінну небезпеку, розробленими МТОТ та МКЧХ, який буде використано під час проведення інформування на підприємствах, установах та в організаціях.

Також з відповідною інформацією виступила представник Благодійної організації «Благодійний фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності» ФСД в Україні». Вона ознайомила про хід реалізації проекту «Інформування про мінну небезпеку та небезпеку ВНЗ/ІМН», розповсюдження інформаційних матеріалів (буклетів, плакатів) на території Попаснянського району тощо. Крім того, в ході засідання були заслухані пропозиції організацій, які займаються проведенням нетехнічного та технічного обстеження і очищення територій від вибухонебезпечних предметів та щодо їх можливостей у проведенні таких заходів.

За підсумками засідання було прийнято рішення проводити постійний моніторинг реалізації проекту та збору інформації про обізнаність людей щодо дій у ситуаціях під час виявлення вибухонебезпечних предметів та налагодити більш тісний контакт з усіма членами Координаційної групи для більш дієвої співпраці.