Прес-центр17 квітня 2018, 17:04

Відбулося засідання оргкомітету з підготовки до відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги

17 квітня відбулось засідання організаційного комітету з відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги. Відбувалося засідання за участю заступника голови райдержадміністрації Карини Кошелєвой, керівника апарату Вікторії Попової, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, які відповідають за цей напрямок роботи, представників районних культурних закладів та деяких установ і організацій району.

На початку засідання було наголошено, що зазначені урочисті заходи не є політичною акцією, а є яскравим показником нашого ставлення до пам’яті про героїчне історичне минуле України, про доблесну перемогу над нацизмом спільно з усіма європейськими народами, тож провести всі заходи необхідно належним чином і на високому рівні.

Присутні обговорили формат заходів, приурочених до цих значущих дат, визначилися з місцем проведення, учасниками, обговорили культурну програму. Зокрема, було вирішено напередодні свят керівництву району та міста особисто відвідати ветеранів Другої світової війни, привітати їх зі святами, вручивши матеріальну допомогу та продовольчі пакети. 08 травня провести в усіх навчально-освітніх закладах та бібліотеках тематичні уроки і виховні години, організувати загальнорайонний марафон пам’яті та провести на площі Героїв тематичний захід, приурочений Дню пам’яті та примиренню.

Обговорюючи формат заходів, які проходитимуть 09 травня, присутні дійшли висновку, що проходити вони повинні у новому ракурсі і на наступне засідання організаційного комітету необхідно підготувати пропозиції до святкування Дня перемоги.

Наступне засідання організаційного комітету заплановане на 20 квітня поточного року.