Прес-центр17 грудня 2020, 16:12

Відбулося засідання робочої групи з розробки стратегії цивільного захисту населення для перспективної Попаснянської громади.

17 грудня в Попаснянській райдержадміністрації проведено засідання робочої групи з розробки стратегії цивільного захисту населення для перспективної Попаснянської громади.

До складу робочої групи увійшли голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко, Попаснянський міський голова Юрій Онищенко представники міжнародної неурядової організації ACTED та районного відділу ДСНС. Члени робочої групи ознайомилися з проєктом стратегії цивільного захисту та обговорили її сильні і слабкі сторони, а також пропрацювали можливості та загрози, які в перспективі можуть виникнути. Наразі у стратегії зазначені такі напрямки як: розуміння ризику лих та катастроф, вдосконалення організаційно-правових рамок управління ризиками лих, інвестиції в заходи із зниження ризику лих та підвищення готовності до лих для забезпечення ефективного реагування і впровадження принципу «зробити краще ніж було». Також під час засідання члени робочої групи вносили до стратегії корективи і пропозиції. Відтак, найбільш цікавими стали пропозиції щодо встановлення камер відеоспостереження для відстеження небезпек в екосистемах, створення в селищах так званої народної пожежної дружини та доукомплектування апаратами для надягання бахіл поліклініки та стаціонару.

Слід зазначити що, розробка стратегії відбувається представниками організації ACTED в рамках реалізації проєкту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні», який фінансується Відділом з надання гуманітарної допомоги у разі виникнення надзвичайної ситуації (OFDA), який є підрозділом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).