Прес-центр26 вересня 2018, 16:09

Відбувся круглий стіл "Консультаційні Бюро для громадян"

26 вересня в Попаснянській районній центральній бібліотеці за підтримки ПРООН та Swiss Cooperation Office Ukrainе відбувся круглий стіл на тему «Консультаційні Бюро для громадян: особливості надання послуг та формування громадянського суспільства в зоні підвищеної відповідальності Луганської області».

На обговоренні були представники Луганської облдержадміністрації, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, представники громадських організацій та Консультаційних Бюро для громадян Луганської області.

Метою зборів був розгляд результатів роботи та історії успіху команд Консультаційних Бюро для громадян, які надають адміністративну, психологічну та правову підтримку постраждалому від конфлікту населенню у Донецькій і Луганській областях.

На сьогоднішній день діяльність таких бюро охоплює 28 міст, селищ та сіл. У 2017 році допомогу в них отримали 23 000 жінок і чоловіків, у тому числі і мешканців населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Учасники круглого столу, після загальної дискусії та підбиття підсумків, дійшли висновку, що роботу в цьому напрямку необхідно продовжувати, а також активізувати роботу зі створення громадських організації, які плідно співпрацюватимуть на території району не лише з місцевою владою, але й залучаться підтримкою ПРООН.

Наостанок очільник району Сергій Шакун зустрівся з організаторами круглого столу з метою обговорення подальших спільних кроків роботи та підписання у майбутньому меморандуму про співпрацю.