Прес-центр7 травня 2018, 14:05

Відбувся запуск газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с.Підлісне) до ШРП у смт Тошківка

З червня 2017 року у селищах Тошківка, Тошківка-1, Нижнє та Світличне Попаснянського району у зв’язку із пошкодженням газопроводу незаконними збройними формуваннями, так званої, ЛНР було відсутнє газопостачання. З самого початку виникнення цієї проблеми керівництво Луганської облдержадміністрації та Попаснянської райдержадміністрації звернулися за допомогою до українського уряду. Заручившись його підтримкою, за порівняно короткий термін був розроблений проект з будівництва нової гілки газопроводу, а невдовзі після цього розпочато його будівництво.
І ось, після виконання всіх робіт, 07 травня відбулося відкриття нової газової гілки, що йде з села Підлісне Мирнодолинської селищної ради Попаснянського району до населених пунктів Тошківської та Нижнєнської селищних рад. 
Прийняти участь у процесі пуску газу, поспілкуватися із мешканцями Тошківського та з’ясувати їх нагальні потреби до населеного пункту приїхала делегація Луганської облдержадміністрації на чолі із Юрієм Гарбузом та делегація Попаснянської райдержадміністрації на чолі першим заступником голови Віталієм Проскурком. Також участь в заході приймав Командувач об'єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв.
В першу чергу Юрій Гарбуз провів оперативну нараду щодо запуску газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с.Підлісне) до ШРП у смт Тошківка, відвідав дві місцеві родини з метою з’ясування якості газу. Потім, разом із делегаціями, він відвідав місцеву амбулаторію, оглянув її обладнання. Не оминув очільник області відвідати і Тошківський навчально-виховний комплекс. Директор закладу Володимир Черкасс продемонстрував зруйновану під час активної фази АТО їдальню, актову і спортивну зали та повідомив, що на сьогоднішній день вже проведено будівельну експертизу зруйнованого об’єкту, готується його проектна документація і розглядається можливість відновлення приміщення за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.