Прес-центр18 лютого 2019, 11:02

Відкритий урок в Попаснянській районній дитячій школі мистецтв

15 лютого в Попаснянській районній дитячій школі мистецтв відбувся відкритий урок за планом обласного Центру навчально-методичної роботи в класі викладача музично-теоретичних дисциплін Поліни Ходаковської на тему «Вивчення інтервалів в молодших класах засобами інноваційних ресурсів».

«Що?! Сольфеджіо?! Ні, ніколи не любив!». Такі вигуки нерідко можна почути від тих, хто вивчав або вивчає зараз цю дисципліну, бо в  суспільстві закріпилася думка, що це – дуже важко, нудно і незрозуміло.

Поліна Володимирівна вважає, що для того, щоб предмет сольфеджіо  став більш цікавим та привабливим для учнів, треба зробити його сучасним, використовувати  на уроках сучасні принципи педагогічної  техніки та інноваційні технології, завдяки чому для вчителя – робота, а для учнів – навчання  стануть радісніше  і цікавіше.

Викладач продемонструвала присутнім, як за допомогою комп’ютерних технологій, ігор  – тренажерів та мобільних  додатків  з предмету сольфеджіо «Perfect Piano», «Interval Cards», «Ensemble Composer», можна легко та швидко перейти до повноцінних слухових та співочих вправ і перетворити звичайний урок у захоплюючу подорож у світ музичних інтервалів.