Прес-центр7 лютого 2018, 10:02

«Відповідальність починається із нас»

В жовтні 2017 року в Попаснянському районі розпочалося впровадження пілотного проекту "Відповідальність починається із нас" за підтримки Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із міжнародними організаціями Action Against Hunger, Médecins du Monde та Фондом ООН у галузі народонаселення. Мета проекту -  попередження гендерного та домашнього насильства. 

Не однаразово представники управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації приймали участь у тренінгах та супервізіях в рамках зазначеного проекту. Після всіх підготовчих робіт 06 лютого поточного року в Попаснянському районному будинку культури пройшов інформаційний захід в рамках проекту, на який були запрошені старшокласники загальноосвітніх закладів району, місцеві жителі, правоохоронні органи, соціальні служби району та, звісно ж, організатори заходу.

Під час заходу обговорювалися питання гендерно обумовленого насильства у родинах, психологи проводили рольові ігри, а служби надали інформацію щодо розташування центрів підтримки у разі потерпання від насильства. 

В цей же день аналогічний захід був проведений організаторами у Врубівській загальноосвітній школі.