Прес-центр6 вересня 2018, 16:09

Вихованці «ЛЕЛЕКИ» подорожували Західною Україною

Нещодавно, майже зірвана подорож вихованців «ЛЕЛЕКИ» через брак квитків, все-таки відбулася. З 27 серпня по 01 вересня підопічні комунального закладу «ЛЕЛЕКА» разом з батьками подорожували заходом  нашої  країни – містами Львів та Тернопіль.

Подорож проходила у рамках соціокультурної адаптації та стала можливою завдяки попередній домовленості між директором Благодійного фонду «Єднання поколінь» та головою ТОГО «Центр Бебiко» і за підтримки Тернопільської міської ради.

Перший день мандрівки розпочався зі славного міста Лева, де для малечі провели екскурсію центральною історичною частиною міста, яка занесена до переліку світової спадщини ЮНЕСКО, а саме: ансамблем площі Ринок, де кожен з 45 будинків є шедевром архітектури. Також діти побували в музеях кави та аптеки, у майстернях карамелі та шоколаду і, звісно, подивились на головну візитівку Львова – Оперний театр.

Наступного дня діти «Лелеки» прибули до файного міста Тернопіль. Після розміщення у комфортабельному комплексі «Молодь з Місією», мандрівники відвідали Аквапарк, де їх дитячому щастю не було меж. Далі була прогулянка містом: парки, фонтани, архітектура – це все вражало та притягувало увагу.

Другий день у Тернополі розпочався з відвідин кінотеатру та перегляду мультфільмів. Потім їх чекав Центр науки. Там розповідали про співучу тарілку,написання Бетховеном своїх творів, космічну чорну діру і багато інших цікавих історій. Пообідді відбулась прогулянка катером по штучному озеру, а потім вони  побували в греко-католицькій церкві, побачили обряд вінчання, спустились в підземелля, і, на останок, піднялись на вежу, де побачили всю красу Тернополя.

Останній день мандрів готував підопічним «ЛЕЛЕКИ» візит до видавництва «Підручники і посібники».  Цікаве спілкування з художниками, редакторами й дизайнерами завершилося демонстрацією перетворення рукопису на книжку. На згадку про зустріч діти отримали книжки від видавництва.

Потім на діточок чекала зустріч у Тернопільській міської раді з заступником міського голови Леонідом Бицюрою. Діти задавали заступнику  питання стосовно історії міста, дізнались про країни та міста-побратими, з якими товаришує Тернопіль. На згадку про зустрічі діти вручили пану Леоніду подарунки та подякували всім за теплий прийом.

Вихованці та керівництво комунального закладу «ЛЕЛЕКА» висловлюють щиру вдячність за організацію та допомогу у здійсненні подорожі голові Попаснянської райдержадміністрації Сергію Шакуну, заступнику міського голови міста Тернополя Леоніду Бицюрі, голові ТОГО «Центр Бебіко» Ользі Гордієнко за організацію та піклування, волонтеру з міста Тернопіль Юлії Анатоліївні за організацію дозвілля дітей, а також головному спеціалісту Управління соціального захисту населення Попаснянської районної адміністрації Юлії Власовчук за квітки на потяг.