Прес-центр29 листопада 2017, 16:11

Віталій Проскурко: Наше першочергове завдання - це недопущення надзвичайних ситуацій в районі під час проходження опалювального сезону 2017/2018

29 листопада перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко очолив засідання районного штабу з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 року та сталого проходження опалювального сезону. Участь в засіданні приймали керівники всіх районних підвідомчих установ та підприємств, а також начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, від яких залежить належний стан проходження опалювального сезону.

На початку засідання перший заступник зауважив, що питання підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період, а також стале проходження опалювального сезону потребує посиленого контролю та координації дій.

Відповідно до порядку денного члени штабу розглядали шість питань: про стан проходження опалювального сезону в районі та роботи аварійно-диспетчерських служб, про проведення тендерної процедури і укладання договорів на постачання природного газу соціальним організація та установам, про оперативне реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій в сфері електропостачання та розчищення автомобільних доріг тощо.

Після заслуховування доповідей та обґрунтувань щодо прийняття тих чи інших рішень, комісія порекомендувала Попаснянському РЕМу, у разі необхідності, звертатись до райдержадміністрації з питань надання допомоги для ліквідації аварійних ситуацій в енергетичній сфері, вирішила забезпечити роботу ремонтних бригад по відновленню комунальних мереж району на випадок негод, провести роботу з демонтажу та встановлення електричних опор для забезпечення електропостачання по вулиці Садовій у селі Троїцьке, у разі заметілей вживати оперативних заходів з розчищення автомобільних доріг та забезпечити безперебійне функціонування пунктів обігріву на підпорядкованих територіях.

Окремо було розглянуто питання щодо проведення тендерних процедур і укладання договорів на постачання природного газу соціальним організаціям та установам, які мають власні котельні, що працюють на природному газі. Віталій Ігорович доручив начальникам відповідних структурних одиниць взяти це питання під особистий контроль та щотижнево звітувати з цього приводу особисто голові.

На останок комісія розглянула питання щодо забезпечення оперативного реагування в разі виходу з ладу електричних мереж селищ Тошківської та Нижнєнської рад. Адже зараз, поки будується новий газопровід, який забезпечуватиме в повному обсязі потреби з газопостачання в цих населених пунктах, навантаження на електромережі значно зросло.