Прес-центр23 липня 2020, 21:07

Візит Президента Швейцарської Конфедерації демонструє підтримку цією країною нашого суверенітету та територіальної цілісності, – Володимир Зеленський

Сьогодні, 23 липня, Президент України Володимир Зеленський та Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга, яка цими днями перебуває в Україні з державним візитом, відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

«Візит Президента Швейцарської Конфедерації демонструє підтримку цією країною нашого суверенітету та територіальної цілісності. Ми оглянули практично добудовану дорогу між Сєвєродонецьком та Станицею Луганською, довжина якої понад 120 км. Вона є частиною Національного проєкту «Велике будівництво», але, перш за все, має стратегічне значення – об'єднати країну», – наголосив Володимир Зеленський.

Він акцентував на важливості того, щоб почесні гості, які приїздять до України, бачили не тільки столицю, а й стратегічні об'єкти по всій країні. Серед них – міст, модернізований КПВВ у Станиці Луганській та нова дорога: «Будівництвом цих об’єктів ми показуємо тій стороні: дивіться, як можна жити у своїй країні».

Глава нашої держави також зауважив, що невдовзі на всіх КПВВ побудують хаби, до структури яких входитимуть аптеки, магазини, надаватимуться адміністративні послуги.

У свою чергу, Симонетта Соммаруга зазначила: «В України є значний потенціал, але є й виклики. Бойові дії є порушенням безпекової архітектури Європи. Тож, підписання документів щодо встановлення «режиму тиші» – це надія для людей. Ми робимо все можливе для поліпшення гуманітарної ситуації на Донбасі. Швейцарія буде допомагати долати проблеми, щоб люди в Україні жили мирно. Крім того, я радитиму інвестувати в Луганщину».

Також вона нагадала, що впродовж візиту було підписано низку українсько-швейцарських двосторонніх документів. Зокрема, про взаємодію з питань імплементації проєктів технічної та гуманітарної допомоги по лінії Швейцарської програми співробітництва з Україною на три роки.