Прес-центр19 жовтня 2017, 16:10

«Я – Громада!»

Сьогодні до Попаснянського району завітала делегація фахівців, як проводять у населених пунктах Луганщини інформаційну кампанію «Я – Громада!». Проект реалізується у рамках ініціативи з підтримки реформи децентралізації Програми розвитку ООН в Україні та за фінансової підтримки Європейського союзу.
Використовуючи формат живого спілкування із мешканцями міст, сілд та селищ, спеціалісти з питань впровадження реформи децентралізації в Луганській області вже відвідали кілька населених пунктів. Під час заходів, які проводяться там, де громади ще не об’єдналися, проводяться зустрічі з місцевими жителями – громадськими активістами, керівниками влади, органів самоорганізації, представниками бізнесу, ЗМІ. Метою заходів є підвищення обізнаності кожної людини про суть реформи, силу і можливості об’єднаної територіальної громади заради змін на краще і в усьому регіоні.
У Попасній експерти ознайомили людей з кращими практиками та досвідом Донецької області, Луганщини, інших регіонів України, намагаючись сформувати усвідомлене позитивне ставлення до територіального об’єднання товариств, спонукати до активізації децентралізації в регіоні.