Прес-центр29 вересня 2017, 11:09

ЯК СКОРИСТАТИСЯ УЧАСНИКУ АТО МОЖЛИВІСТЮ САНАТОРНО-КУРОРТНОГО ЛІКУВАННЯ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

ЯК СКОРИСТАТИСЯ УЧАСНИКУ АТО МОЖЛИВІСТЮ САНАТОРНО-КУРОРТНОГО ЛІКУВАННЯ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

Управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації інформує про зміни закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа – управління соціального захисту населення – санаторій).

 

ЯК ОТРИМАТИ ПУТІВКУ?

Згідно постанови КМУ від 31 березня 2015 року № 200 для одержання путівки особа повинна перебувати на обліку в управлінні соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Щоб стати на облік необхідно подати заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань в районах проведення АТО.

 

ЯК МОЖНА ОБРАТИ САНАТОРІЙ?

Згідно Постанови КМУ №110 від 1 березня 2017 року учасники АТО   отримали право вибирати заклад санаторно-курортного лікування самостійно. Якщо обраний заклад відповідає вимогам, встановленим постановою та готовий прийняти учасника АТО, то між управлінням  соціального захисту населення, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування. Дізнатися про санаторії, до яких надаються путівки можна звернувшись до управління соціального захисту населення за адресою: м. Попасна, пл. Миру, 2.

 

ПЕРЕБУВАННЯ В САНАТОРІЇ.

Термін перебування в санаторії складає 18-21 день. У базову вартість путівки, яку покриває держава, входить перелік послуг, визначений наказом Мінсоцполітики. В вартість путівки має бути включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури. Перелік послуг може різнитися залежно від санаторію. За бажанням особи, можуть бути надані додаткові послуги за умови додаткової оплати послуг за рахунок власних коштів.
 

ОПЛАТА ПУТІВКИ.

Виконання постанови КМУ №110 забезпечується за рахунок коштів державного бюджету. Санаторно-курортне лікування учасників АТО здійснюється в межах бюджетної програми “Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО та забезпечення постраждалих учасників АТО санаторно-курортним лікуванням”. Після отримання послуг з санаторно-курортного лікування учасник АТО отримує  талон від путівки та акт виконаних послуг, що є документами на підставі яких проводяться розрахунки за санаторно-курортне лікування  між управлінням соціального захисту населення та санаторієм надавачем послуг. Оплата путівок здійснюється управлінням соціального захисту населення шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортному закладу за надані послуги відповідно до укладеного договору.