Прес-центр7 травня 2018, 16:05

Якість життя громадян – пріоритет роботи обласної ВЦА у складі Об’єднаного оперативного штабу

Сьогодні, 7 травня, відбулася робоча поїздка голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та командувача Операцією об’єднаних сил Сергія Наєва до Попаснянського району.

У рамках поїздки була проведена виїзна нарада щодо запуску газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с Підлісне) до ШРП у смт Тошківка».

У серпні минулого року внаслідок артилерійського обстрілу з боку НЗФ було пошкоджено магістральний газопровід і припинено газопостачання до населених пунктів Тошківка й Нижнє Попаснянського району та Кримське Новоайдарського району. Без газопостачання залишилися 6750 мешканців, які проживають у приватному секторі та в багатоповерхових будинках, а також об’єкти соціальної інфраструктури: дитячі садки, школи, амбулаторії, фельдшерські пункти, заклади культури.

«Обласна влада постійно працює над забезпеченням якості життя мешканців прилеглих до лінії розмежування територій, – зазначив Юрій Гарбуз. – Відновлення газопостачання у цих населених пунктах – наша спільна перемога!».

«Спільно з керівниками обласних військово-цивільних адміністрацій у Донецькій та Луганській областях планується створити такі правові та соціальні умови, які стануть потужним стимулом для повернення громадян України, які нині знаходяться на окупованій території», – наголосив Сергій Наєв. Військові, за словами командувача ООС, зроблять все, щоб відродження регіону було у безпечних умовах. «Ви працюйте – ми захистимо!» – підкреслив Сергій Наєв.

Керівник Луганської обласної ВЦА та командувач ООС завітали в оселі двох родин тошківчан і пересвідчилися у стабільній подачі газу. Місцеві мешканці щиро дякували за відновлення газопостачання.

Завдяки будівництву газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с.Підлісне) до ШРП у смт Тошківка Попаснянського району газопостачання населених пунктів відновлено у повному обсязі, споживачів підключено до системи газопостачання. На реалізацію проекту було спрямовано 34,9 млн грн за рахунок резервного фонду державного бюджету та 604,9 тис. грн за рахунок коштів обласного бюджету. Загальна вартість будівництва становить 35,58 млн грн.

Загальна довжина газопроводу складає 9952 метри.

Будівництво газопроводу дало можливість подолати наслідки НС, зняти соціальне напруження та вкотре засвідчити турботу держави про своїх громадян.