Прес-центр20 грудня 2018, 16:12

Ярослав Нестеренко: Щоб людина могла сама робити об'єктивні висновки – у неї повинен буди доступ до інформації

Відповідно до перспективного плану розвитку Луганщини на 2019 – 2021 роки, на території Попаснянського району стартував проект «Будівництво радіотелевізійної передавальної станції».

Головною метою проекту є покриття україномовним контентом усієї території Луганської області.

Для його реалізації Кабінетом Міністрів України було виділено 22,55 мільйонів  гривень, ще 1,2 мільйони гривень будуть профінансовані з обласного бюджету.

Будівництво нової телевежі дозволить відновити мовлення не менше 15 українських телеканалів у 60-ти кілометровій зоні. Близько 200 тисяч українців, що проживають як на частині тимчасово окупованої, так і на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей, отримають доступ до україномовного контенту.

«Втілення цього проекту не лише збільшить україномовний контент на всій території Луганської області, але й надасть можливість місцевій пресі розширити свої можливості, – прокоментував ситуацію головний редактор Приватного підприємства «Редакція газети «Попаснянський вісник» Ярослав Нестеренко, – У разі радіотрансляції місцевого контенту жителі району зможуть ознайомлюватися із суспільно значущою інформацією, «гарячими» новинами, важливими оголошеннями. В межах же області успішна реалізація проекту дозволить мешканцям тимчасово окупованих територій отримувати інформацію з першоджерел і розірвати «інформаційний пузир», в якому вони опинилися зараз, коли ретранслюється інформаційний контент тільки з теле- та радіоканалів держави-агресора. Щоб людина могла сама робити об'єктивні висновки – у неї повинен буди доступ до інформації,» – додав він.