Прес-центр1 серпня 2018, 16:08

Юрій Клименко провів виїзний прийом громадян у селі Троїцьке Попаснянського району

З метою забезпечення прав громадян щодо належного розгляду їх звернень, а також сприяння у вирішенні проблемних питань, з якими вони звертаються до органів державної влади, першим заступником голови Луганської облдержадміністрації Юрієм Клименком 01 серпня у селі Троїцьке Попаснянського району здійснено виїзний прийом громадян. Також у виїзному прийомі взяв участь голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун та керівник військово-цивільної адміністрації сіл Троїцьке та Новозванівка Микита Шевченко.

На зустріч із заступником голови ОДА прийшло чимало місцевих громадян. Мешканцями було озвучено найактуальніші питання.

Так, першочергово було обговорено проблему щодо належного та безперебійного забезпечення населеного пункту електроенергією та стабілізації електронапруги у мережі. Питання стало актуальним після тижня негоди, яка вирувала по всій Луганській області. Тоді у селі вийшло з ладу два трансформатори і більше половини села опинилися без світла. Юрій Клименко надав детальні роз’яснення з приводу зазначеної ситуації та запевнив, що протягом поточного дня останні чотири вулиці, які й досі залишаються без електрики, в повній мірі отримають зазначену послугу. В свою чергу Сергій Шакун закликав представників місцевої влади розпочати, у межах компетенції, обрізку аварійно небезпечних дерев.

Актуальним було й питання щодо забезпечення місцевих жителів твердопаливними матеріалами: дровами та вугіллям. Очільник району повідомив, що з цього приводу вже розробляється механізм співпраці місцевої влади та благодійних фондів, що опікуються цим питанням. Зокрема, органами влади ведуться перемовини із міжнародною громадською неурядовою благодійною організацією «АДРА» та представництвом Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Деяких місцевих мешканців турбувало питання з приводу компенсації за неможливість фактичного використання земельних ділянок приватної власності за цільовим призначенням у зв’язку із розташуванням на них фортифікаційних споруд або недотримання умов угоди між фермерськими господарствами і власником земель. Для роз’яснення ситуації в кожному окремому випадку, очільник району запропонував з цього приводу звернутися до управління агропромислового розвитку Попаснянської райдержадміністрації.

Не менш важливими виявилися питання щодо належного забезпечення місцевих мешканців інформаційними комунікаціями: безперебійний мобільний зв'язок і розгалуження Інтернет-мережі. Також трійчани наголосили на важливості відновлення щосуботнього рейсу автобусу «Троїцьке - Попасна» і відсипання місцевої дороги в районі колишньої Кадіївської птахофабрики.

Останній блок питань стосувався взаємодії місцевих мешканців та військових, які дислокуються на цій території.

За підсумками прийому Юрієм Клименко були надані відповідні доручення.