Прес-центр21 липня 2020, 16:07

З нагоди 6-ї річниці визволення міста Попасна від незаконних збройних формувань відбудеться святковий кінопоказ під відкритим небом

22 липня о 21:00 годині біля районного будинку культури буде презентовано фільм «Дике поле» за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана.

Стрічка розрахована на дорослого глядача і не рекомендується для перегляду неповнолітніми (16+).

Зйомники проходили у Старобільську – рідному місті Сергія Жадана, у якому і відбуваються події, описані в романі та тривали трохи більше місяця, після чого продовжилися в Києві.

Сюжет стрічки засновано на романі Сергія Жадана «Ворошиловград». Проте режисер Ярослав Лодигін та автор першоджерела Сергій Жадан домовилися ще до початку зйомок стрічки, що книгу та фільм слід розмежувати, оскільки це два різні види творів.

Отже у сюжеті ми маємо таке: Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес – стару бензоколонку. Разом із нею – друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде. Чим закінчиться ця іронічна та повна пригод подорож крізь Дике Поле?