Прес-центр23 липня 2020, 16:07

За матеріалами СБУ судові вироки винесено понад 100 організаторам так званого «референдуму» 2014 року на Луганщині

Служба безпеки України продовжує документувати осіб, причетних до організації у Луганській області антидержавного «референдуму» у 2014 році. Понад 100 із них уже засуджено до різних термінів позбавлення волі. Ще понад 50 матеріалів проваджень знаходяться на розгляді у судах.

За останні півроку співробітники спецслужби затримали на Луганщині п’ятьох зловмисників, які перебували у розшуку. Серед них учасники незаконних збройних формувань, фігуранти, які причетні до їх фінансування, а також організатори так званого «референдуму». 

Так СБУ затримала на підконтрольній українській владі території жительку Попасної, яка шість років переховувалась від правосуддя на території РФ. Зловмисниця була оголошена у розшук за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, у 2014 році місцева жителька, перебуваючи у складі так званої «виборчої комісії ЛНР», брала активну участь в організації незаконного «референдуму» у місті.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід.

Тривають слідчі дії.

Заходи із розшуку і затримання зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

Робота СБУ щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності проти основ національної безпеки України, триває.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях