Прес-центр26 червня 2018, 14:06

За наполегливої позиції Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури забезпечено захист інтересів держави під час капітального ремонту навчального закладу

Додержання вимог бюджетного законодавства з боку розпорядників бюджетних коштів, взятих на себе зобов’язань з боку підрядних організацій є одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури під час здійснення захисту інтересів держави.
Попаснянським відділом Лисичанської місцевої у січні 2018 року виявлені порушення з боку підрядної організації умов договору підряду з капітального ремонту опорного навчального закладу «Золотівська загальноосвітня школа 1-3 ступенів №5 Попаснянської районної ради». Зокрема, підрядник не забезпечив належне та своєчасне звітування за використання наданої відділом освіти Попаснянської райдержадміністрації попередньої оплати на закупівлю необхідних для ремонту матеріалів у сумі 3 196 405,50 грн. 
Як негативний наслідок, протягом січня 2018 року всі операції за рахунками відділу освіти були призупинені казначейською службою. 
З метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, відновлення порушених прав відділу освіти, прокуратурою до Господарського суду Луганської області подано позовну заяву до підрядної організації з вимогою повернути сплачені відділом освіти бюджетні кошти.
Під час судового розгляду, за принципової позиції прокуратури, підрядною організацією добровільно виконано умови вказаного договору, на адресу відділу освіти надано звіт про використання суми попередньої оплати. У зв'язку з цим судом прийнято рішення про закриття провадження у вказаній справі.

Прокурор Попаснянського відділу 
Лисичанської місцевої прокуратури О. Суббота