Прес-центр22 грудня 2017, 15:12

За підтримки Агентства ООН у справах біженців в районі продовжується відновлення об'єктів соціальної інфраструктури

Протягом останніх трьох років в Попаснянському районі працюють різні міжнародні благодійні фонди. Представники цих фондів проводять постійний моніторинг наявних проблем району і запроваджують ті проекти з відновлення інфраструктури, які найбільше потребують донорського фінансування. Так сталося і цього року. Представники Агентства ООН у справах біженців провели повний аналіз ситуації з відновлення об’єктів соціальної інфраструктури на Попаснянщині, неодноразово з цього приводу зустрічалися з керівництвом району і вирішили втілити у життя проект з відновлення харчо-блоку та пральні в Комунальній установі «Попаснянська районна центральна лікарня» міста Гірського. Фінансову підтримку цього проекту здійснювала федеральна компанія GIZ за підтримки уряду Німеччини.

Підготувавши необхідну документацію та залучившись підтримкою місцевої влади, було проведено ремонт занедбаної будівлі не території Гірської лікарні. І вже сьогодні – 22 грудня – відбулося відкриття зазначеного об’єкту. На такій важливій для району події були присутні і представники Польового офісу Агентства ООН у справах біженців, і районна влада, і місцева, і, звісно ж, керівництво лікарні.

Крім виконання ремонтних робіт, представники Польового офісу та компанія «Мрія» подарувала лікарні необхідне для роботи обладнання: пральні машини, сушки, прасувальні дошки, холодильники, морозильні камери, духові шафи тощо.

«Велике дякую всім, хто долучився до цієї справи. Дуже гарно, що міжнародні організації допомагають відновлювати Попаснянський район, – зауважив на відкритті об’єкту голова райдержадміністрації Сергій Шакун, – Лише спільними зусиллями ми зможемо покращити Попаснянщину. До речі, на наступний рік в нас вже напрацьовано спільні проекти», - додав він і зазначив, що навесні розпочнеться модернізація системи опалення та підлогового покриття пральні та харчоблоку.