Прес-центр3 травня 2018, 17:05

За підтримки уряду Японії на Попаснянщині модернізовано бібліотечну систему

03 травня в рамках реалізації проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», який впроваджується Міжнародною організацією з міграції Агенції ООН за фінансової підтримки Уряду Японії, відбулося відкриття Попаснянської централізованої бібліотечної системи в новій якості.

Завдяки спільному проекту Міжнародної Організації з Міграції (МОМ), Посольства Японії в Україні та активу Попаснянщини, бібліотека зазнала реконструкції та повного переоснащення.

На урочисте відкриття бібліотеки завітали Шигекі Сумі – Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні, Ріцзуко Іное – Перший секретар, Голова економічної секції Посольства Японії в Україні, доктор Томас Лотар Вайс – Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні,

Лея Моррісон – Координатор Програм з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації Міжнародної організації з міграції, Ольга Єршова – спеціаліст проектів Міжнародної організації з міграції, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян. Зустрічав почесних гостей голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун разом із головою Попаснянської міської ради Юрієм Онищенком.

«Ми дякуємо Міжнародній організації з міграції та уряду Японії, завдяки яким відбулося впровадження такого важливого для нашого району проекту, – висловив вдячність Сергій Шакун, – Реалізація проекту дозволить нам не тільки створити комфортні умови для працівників та відвідувачів бібліотеки, а й переорієнтувати роботу всієї бібліотечної системи відповідно до сучасних вимог, підвищивши якість наданих послуг. Підсумовуючи, можна впевнено сказати, що ви зробили неоціненний внесок в збереження та розвиток районних закладів культури і освіти. Тож, дозвольте висловити вам від імені жителів Попаснянщини щиру вдячність за допомогу і підтримку і сподівання на подальше плідне співробітництво в питаннях відновлення і розвитку інфраструктури Попаснянського району», – додав він. Крім того, очільник району вибачився перед гостями за якість доріг та запропонував сміло інвестувати кошти у розвиток бізнесу на території Попаснянщини.

Гості, завдяки яким відбулося впровадження проекту з модернізації бібліотеки – Шигекі Сумі, Ріцзуко Іное,Томас Лотар Вайс, Лея Моррісон і Ольга Єршова, а також заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян також звернулися з вітальним словом до присутніх. Після розрізання червоної стрічки гостей ознайомили із роботами, які було реалізовано в рамках проекту, презентували відеокліп «Бібліотечне перезавантаження» та на знак вдячності і пошани кожному вручили пам’ятні сувеніри та подарунки. Наостанок всі разом запустили в небо кульки з японськими журавликами та сфотографувалися на добру згадку.