Прес-центр8 жовтня 2020, 16:10

За тиждень у Попаснянському районі ліквідовано 98 пожеж

За оперативною інформацією Попаснянського відділу ДСНС з 30 вересня по 07 жовтня поточного року в Попаснянському районі локалізовано та ліквідовано 98 пожеж. Вогонь знищив 150 га сухої трави, листя, чагарників, 12 га лісосмуг, частково та повністю знищено 6 будинків, 26 господарських споруд, 6 нежилих будинків Вогонь знищив 150 га сухої трави, листя, чагарників, 12 га лісосмуг, частково та повністю знищено 6 будинків, 26 господарських споруд, 6 нежилих будинків у селі Катеринівка, місті Гірське та селищі Лоскутівка Попаснянського району. Внаслідок пожеж дві особи з села Катеринівка постраждало. Наразі черговими бригадами ДПРЧ-30 та ДПРЧ-44 ведеться контролювання ймовірних осередків займання.

Швидкому поширенню вогню сприяє суха і вітряна погода, що останнім часом спостерігається на Луганщині. Не рідко вогонь перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Тож, ще раз нагадуємо: СУВОРО ДОТРИМУЙТЕСЬ правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь у лісовій зоні, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Категорично забороняється випалювати сміття та рослинні залишки! У разі виявлення пожежі телефонуйте за номером 101.