Прес-центр21 березня 2019, 10:03

За збут бойових припасів судитимуть мешканця Попаснянського району

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом придбання, зберігання, носіння та збуту бойових припасів без передбаченого законом дозволу, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.
Під час проведення досудового розслідування встановлено, що на початку грудня 2018 року 39 – річний мешканець Попаснянського району у лісосмузі побачив ручний протитанковий гранатомет, після чого переніс його та став незаконно зберігати за місцем мешкання. В подальшому, переслідуючи мету особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, 15.01.2019 незаконно збув ручний протитанковий гранатомет за грошову винагороду.
Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду.
Заступник начальника Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури юрист 1 класу В. Неустроєва