Прес-центр3 cічня 2018, 16:01

Закінчено запланований ремонт медичних установ

Ось і закінчився ще один рік, за який було чимало зроблено для розвитку Попаснянської громади. Щоб й надалі впевнено крокувати вперед, працюючи ефективно за визначеними у 2017 векторами, слід провести плідний аналіз запроваджених на практиці планів, який дасть змогу продовжувати зростання нашого регіону у майбутньому.

Так, одним із планів, які вдалося реалізувати у 2017 році, став капітальний ремонт у Попаснянській центральній районній лікарні патолого-анатомічного відділення, харчоблоку, приміщення клінічної лабораторії. До речі, відкриття районного патолого-анатомічного відділення відтепер дозволить заощадити чимало грошей районного бюджету. Крім того, враження під час огляду від досить якісно виконаної підрядними організаціями роботи на цих об’єктах, надихнули голову Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна та його першого заступника Віталія Проскурка запропонувати продовжувати модернізацію медичного містечка. Так, у планах на 2018 рік в пріоритеті є не лише ремонт будівлі лікарні, але й ремонт старої занедбаної будівлі, де раніше був пологовий будинок, відкривши на її базі кардіохірургічне відділення. Крім того, вже розпочато роботи з проектування нового акушерсько-гінекологічного стаціонарного відділення.

Не останнє місце у покращенні надання медичних послуг населенню Попаснянщини займає і проведення ремонтних робіт у районній поліклініці. На сьогоднішній день відремонтований відповідно до всіх норм та готовий до використання рентген-кабінет, куди планується також перенести з третього поверху й цифровий флюорограф. Між іншим, для належного функціонування цього кабінету торік був придбаний сучасний рентген-апарат італійського виробництва. А ще у планах на 2018 рік – капітальний ремонт першого поверху поліклініки.

Єдиним «недопрацьованим» медичним об’єктом стала амбулаторія №1 міста Попасна КУ «Попаснянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Підрядна організація, яка виконувала роботи, чомусь підібрала для зафарбовування стін сірий колір, не замінила й, так би мовити, не «заховала» електричну проводку, а вмикачі для світла чомусь знаходяться на майже двометровій висоті.

У підсумку огляду медичних закладів Сергій Шакун наголосив на тому, що позитивні зміни у подальшій роботі слід закріпити, а виявлені недоліки – усунути та не допускати в майбутньому таких «проколів» у роботі.