Прес-центр9 липня 2019, 17:07

Залізнична станція «Попасна» потребує відновлення пасажирського руху потягів далекого прямування.

 У травні 2014-го року весь регіон Донбасу потрапив в зону міжнародного збройного конфлікту. Це істотно позначилося на роботі залізничної станції та призвело до того, що всі пасажирські потяги, які слідували через станцію «Попасна», змінили маршрут прямування. В результаті станція повністю залишилася без пасажирського сполучення далекого прямування.

09 липня голова райдержадміністрації Сергій Шакун провів робочу зустріч з начальником вокзалу залізничної станції Світланою Кравцовою. Під час зустрічі обговорювалися питання можливості подовження потягу «Київ –Лисичанськ» до станції «Попасна» та готовність залізничної станції знов приймати і обслуговувати пасажирські потяги.

«Подовження шляху слідування київського потягу до Попасної не тільки дасть можливість жителям Попаснянщини швидше та комфортніше діставатися до потрібного їм місця, а й створить нові робочі місця на наших залізничних підприємствах», – зазначив очільник району. В свою чергу Світлана Кравцова наголосила на тому, що наразі станція «Попасна» має змогу обслуговувати більш ніж один потяг, як то було, до початку подій 2014-го року. Також вона повідомила, що в Лисичанську працює всього дві залізничні лінії і подовження потягів до Попасної значно розвантажить їх.

В ході бесіди також було обговорено потреби у зміні розкладу та подовжені і інших потягів, наприклад, «Дніпро – Лисичанськ». Цей потяг користується попитом у наших студентів, тому що він слідує через місто Харків.

На завершення зустрічі начальник вокзалу ознайомила Сергія Вікторовича з послугами, які наразі надає залізничний вокзал. Детальніше ознайомившись з якими голова відмітив високу зручність послуги «Абонементний квиток». Цей квиток економить для пасажирів не лише гроші, але й час, а також зменшує черги біля кас в ранковий і вечірній час. Придбання таких квитків виправдано для пенсіонерів та підприємств, співробітники яких у службових справах регулярно користуються приміським залізничним транспортом, при цьому немає прив’язки до конкретної особи, і даним квитком може скористатися будь-який працівник підприємства.

Вирішення проблеми щодо подовження потягів знаходиться під особливою увагою голови райдержадміністрації, тому одному з структурних підрозділів райдержадміністрації за підсумками візиту були надані доручення підготувати відповідні звернення з цього питання.