Прес-центр13 лютого 2018, 16:02

Започатковано роботу районної батьківської ради

13 лютого відбулася організаційна зустріч представників райдержадміністрації та батьківства району з питань утворення та подальшої роботи громадської організації «Батьківська спільнота закладів освіти Попаснянського району».

«Утворення батьківської громадської організації забезпечить батьків не лише важливою інформацією про розвиток та реформування освіти в районі, але допоможе налагодити комунікації та активізувати зворотній зв'язок між громадськістю та органами влади, забезпечивши тим самим батькам доступ до актуальної публічної інформації», – зазначив голова райдержадміністрації Сергій Шакун.

З детальною інформацією про структуру, регламент та форму роботи, функції, завдання цього громадського осередку доповіла заступник начальника відділу освіти Валентина Шулік. Вона презентувала типове положення організації, де було прописано повністю всі напрямки діяльності батьківської спільноти.

Начальник відділу освіти Марина Донцова запропонувала присутнім батькам, які представляли всі навчально-виховні заклади району, увійти до складу цієї спільноти та обрати склад батьківської ради при райдержадміністрації. За підсумками було обрано голову та заступника батьківської ради, секретаря та її членів загальною кількістю 15 осіб. Крім того, присутні вирішили, що голова ради повинен подати заявку на включення його до складу громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації.

Наостанок члени щойно створеної орагнізації змогли озвучити всі наболілі питання та почути від керівництва району шляхи їх вирішення. Зокрема, знову прозвучала проблема щодо дотримання температурного режиму у Мирнодолинській загальноосвітній школі, якій надає послуги з теплопостачання славнозвісний МПП «Меркурій», завершення ремонту у Попаснянській гімназії №25 (роботи також виконує МПП «Меркурій»), перспектива організації гарячого харчування в школах, розширення мережі гуртків для молодших школярів, залучення спеціалістів для впровадження спортивних секцій у Гірському тощо.