Прес-центр27 березня 2019, 12:03

Запрошуємо до співпраці!!!

УВАГА! У Попаснянському районі затверджено Програму розвитку агропромислового комплексу Попаснянського району на 2019 – 2022 роки «ПОПАСНЯНСЬКІ ХАРЧІ»

Цією Програмою передбачається широка підтримка розвитку аграрного сектору району, а саме таких напрямків як: садівництво, овочівництво, тваринництво, бджільництво.

Участь у запропонованій програмі можуть приймати як сільськогосподарські підприємства різних форм власності – фермерські господарства, товариства, приватні агрофірми, так і представники індивідуальних господарств населення.

Бажаючі прийняти участь у Програмі повинні обрати напрямок діяльності, звернутися до Попаснянської райдержадміністрації зі своєю бізнес-ідеєю та, у разі, позитивної відповіді отримати відповідну компенсацію.

Зокрема, у овочівництві планується надати 50% компенсацію на придбання великої фермерської теплиці на 500 метрів квадратних, у садівництві – 47% компенсацію на придбання саджанців плодових культур, у тваринництві – 50% компенсацію на закупівлю охолоджувачів молока, якщо господарство утримує більше 4 голів корів, у бджільництві фінансова підтримка надаватиметься у розмірі 500 гривень за кожний бджолопакет при закупівлі не менше 10.

Все це надасть можливість споживачам отримувати якісну та безпечну місцеву сільськогосподарську продукцією та забезпечить нарощування обсягів виробництва та розширення ринків збуту.