Прес-центр10 березня 2020, 10:03

Запрошуємо відвідати виставку

09 березня 1814 року у селі Моринці Звенигородського повіту Київської губернії (нині Звенигородського району Черкаської області) народився український поет і мислитель Тарас Шевченко. Відомий також як художник, прозаїк, етнограф і революціонер-демократ. Був третьою дитиною селян-кріпаків Григорія Івановича Шевченка і Катерини Якимівни Бойко.

Літературна спадщина Шевченка, центральну роль у якій відіграє поезія, зокрема збірка «Кобзар», вважається основою сучасної української літератури і багато в чому літературної української мови.

До дня народження легендарного українського діяча в Попаснянському районному краєзнавчому музеї була створена тематична експозиція «Тарас Григорович Шевченко – безсмертний кобзар» та виставка, присвячені 206-й річниці з дня народженння поета та 180-річчю з часу першого виходу у світ збірки поетичних творів Тараса Шевченка «Кобзар».

Запрошуємо всіх, хто захоплюється українською літературною спадщиною, відвідати краєзнавчий музей з 10 до 15 години, який розташовано за адресою: місто Попасна, вулиця Герцена.