Прес-центр9 квітня 2020, 14:04

Запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»

Міністерством цифрової трансформації у партнерстві із Фондом Східна Європа в рамках реалізації швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади EGAP» було запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

Будь-хто за бажанням може долучитися до навчання та безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом, пройшовши за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/

На платформі можна знайти наступні курси:

«Базові цифрові навички», курс розрахований на людей похилого віку, які зможуть навчатися впевнено користуватися смартфоном, комп’ютером і планшетом.

«Цифрові навички для вчителів», курс про використання онлайн-інструментів, щоб зробити навчальний процес більш захопливим і ефективним.

«Безпека дітей в інтернеті», курс для батьків як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства.

Більш того, Фондом Східна Європа ініційовані освітні активності: 03 квітня відбувся вже 2-й вебінар для вчителів на тему «Організація шкільного дистанційного навчання». Переглянути вебінари та інші корисні відеороліки можна за посланням https://www.facebook.com/watch/EGAPUkraine/