Прес-центр26 грудня 2017, 17:12

Засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС: В разі необхідності - надзвичайні ситуації в районі будуть ліквідовані

Для недопущення запобігання надзвичайних ситуацій в районі, які останнім часом виникають внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань, погіршення погодних умов, проблемних питань, які пов’язані із роботою Попаснянського РЕМу ТОВ «ЛЕО», 26 грудня відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про стан санітарно-епідемічної ситуації в районі щодо розповсюдження інфекційних хвороб доповіла головний лікар санітарно-епідеміологічного відділення Попаснянського району Надія Стремоухова. Ознайомивши присутніх із епідеміологічною ситуацією, вона наголосила на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних норм, особливо в освітньо-виховних закладах та медичних установах. За підсумками комісією було прийнято рішення активізувати просвітницьку роботу з питань профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань в закладах освіти та медичних установах та розробити графіки перевірок зазначених закладів у весняний період. Зокрема, перевірити облаштування гігієнічних кімнат, утримання в належному стані ємностей для питної води та її якості, проведення виховних години з питань дотримання особистої гігієни учнів тощо.

Під час другого питання про виділення Попаснянському РЕМу паливно-мастильних матеріалів на попередження та ліквідацію безпосередньої загрози виникнення надзвичайних ситуацій на території Попаснянського району, комісія наголосила на дотриманні та своєчасній ліквідації, у разі виникнення, будь-яких аварійних ситуацій на електромережах. Особливу увагу члени комісії запропонували представникам РЕМу приділяти усуненню аварійних ситуацій в населених пунктах Тошківскої та Нижнєнської селищних рад, які під час цьогорічного опалювального періоду використовують електричне опалення. Крім того, комісія акцентувала увагу спеціалістів Попаснянського РЕМу на незадовільній роботі диспетчерської служби підприємства, підкресливши, що внутрішні проблеми не повинні позначатися на якості послуг, які надає РЕМ, тим більш, що місцеве населення району в повному обсязі сплачує за послуги електропостачання.

Також комісія затвердила план заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Попаснянського району у зимовий період 2017-2018 років. Так, було ухвалено рішення щодо додаткового чергування служб ДСНС та поліції під час проведення свята Водохреща на найбільших водоймах району та проведення роз’яснювальної роботи серед зимових рибалок. Окремо було прийняте рішення щодо виділення паливно-мастильних матеріалів на попередження та ліквідацію безпосередньої загрози виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок погіршення погодних умов Попаснянський міській раді.

Виконуючий обов’язки начальника міськрайонного відділу Головного управління ДСНС Сергій Чміль доповів про ситуацію стосовно незадовільного протипожежного стану в районних закладах освіти. За підсумками доповіді члени комісії вирішили організувати роботу з встановлення автоматичної пожежної сигналізації та обробити вогнезахисними матеріалами дерев'яні конструкції горищних приміщень в закладах освіти, розпочавши цю роботу з міських дитячих садків.