Прес-центр29 грудня 2020, 14:12

Завершено капітальний ремонт фасаду Попаснянського районного краєзнавчого музею імені Семена Іофе

Цьогоріч районний музей зазнав багато змін і всі зміни не аби як значущі. Спочатку музею було присвоєно ім’я його засновника – Семена Іофе, а згодом прийнято рішення щодо облаштування прилеглої до музею території базальтовою плиткою та проведення капітального ремонту його фасаду. Слід зазначити, що ці ініціативи належать голові Попаснянської райдержадміністрації Роману Власенку.

Днями відбулося завершення проведення зазначених ремонтних робіт. Відтепер наш районний краєзнавчий музей найкращий у Луганщині не тільки за кількістю і унікальністю експонатів, а й за зовнішнім виглядом також. Окрім сучасної обробки фасаду керамогранітом, який виконано в чорно-білих тонах, його також було оздоблено символічною цитатою Михайла Грушевського: «Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державою!». На виконання ремонтних робіт з районного бюджету було виділено 1 469 990 млн гривень.

Крім того, не менш значущим для Попаснянського районного музею стало створення інтерактивного онлайн туру його залами. До того ж цей тур зробили доступним і в VR-версії. Інтерактивний екскурс надає змогу зануритись у атмосферу музею і немов в реальності прогулятися його залами, а долучитися до нього Ви можете за цим посиланням: https://travelbox.in.ua/popasnaya-museum/...