Прес-центр20 жовтня 2017, 15:10

ЗІРВАНО ЧЕРГОВУ СПРОБУ ВІДКРИТТЯ КОНТРОЛЬНОГО ПУНКТУ В’ЇЗДУ-ВИЇЗДУ «ЗОЛОТЕ»

Сьогодні, 20 жовтня, ще о 07 годині ранку відбулася чергова спроба відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте», розрахованого на перетин до 5000 осіб та до 3000 транспортних засобів за добу. Всі відомчі служби: Державна прикордонна служба, Державна фіскальна служба, Служба Безпеки України, Збройні Сили України, Державна служба з надзвичайних ситуацій, зайняли свої місця на пункті пропуску, проте сигнал про готовність від членів незаконних збройних формувань пропускати людей так і не надійшов. За неофіційними даними відкриття не відбулося через технічні проблем і незадовільний стан асфальтового покриття.

Як відзначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, який разом із головою Попаснянської райдержадміністрації Сергієм Шакуном також приїхав на відкриття пункту пропуску, під час нещодавнього засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську була досягнута домовленість про відкриття цього КПВВ саме 20 жовтня поточного року.

Нагадаємо – це вже третя спроба відкрити пункт пропуску за останні півтора роки. Всі вони блокувалися і продовжують блокуватися так званою «ЛНР».  На сьогоднішній день в області працює один пункт пропуску в Станиці Луганській, який здатен пропускати лише пішоходів. Офіційно перетнути лінію розмежування на автомобілі можна лише в сусідній Донецькій області. Саме тому відкриття КПВВ «Золоте» є дуже актуальним. Сподіваймося, що незабаром пункт пропуску все ж таки запрацює.