Прес-центр17 cічня 2018, 16:01

Злагоджена співпраця - запорука економічної стабільності

Вплив держави на економічні процеси відбувається як через законодавчі та нормативні документи, так і через фінансову й кредитну політику, і передусім, через державний бюджет. Для цього держава використовує різні методи, основним з яких є податкова політика. Адже саме податки й грамотно побудована податкова політика вагомо впливають на розвиток виробництва, а через нього – конкретно на різні види послуг, ціну товарів, вартість робіт тощо і забезпечують підтримку життєдіяльності як держави в цілому, так і окремих регіонів. Саме тому голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун приділяє виняткову увагу співпраці з районним відділенням Державної податкової інспекції.
В розрізі цієї співпраці 17 січня у засіданні з питань збільшення бюджетних надходжень до місцевого бюджету за 2017 рік та планування на 2018 до участі запросили очільник району.
На початку наради відповідальні спеціалісти поінформували присутніх про бюджетні надходження за минулий 2017 рік, акцентувавши увагу, зокрема, на його суттєвому збільшенні в порівнянні з попередніми роками. Крім того, було озвучено заплановані податкові надходження до районного бюджету у 2018 році, які відбуватимуться за рахунок збільшення обсягів податків. Так, планується, завдяки проведенню певних заходів, збільшення бюджету за рахунок податку з доходів фізичних осіб на 16,3 відсотки, по екологічному податку – на 11,2 відсотки, по єдиному податку – на 11 відсотків, а також планується отримати, у зв'язку зі змінами в чинному законодавстві, надходження по платі за землю.
Під час підсумовуючого виступу Сергій Шакун наголосив на тому, що лише завдяки сумісній скоординованій роботі в цьому напрямку поступово вдасться втілити в життя проекти, які є такими важливими для розвитку Попаснянського району і в урочисті й атмосфері вручив керівнику податкової інспекції Подячний лист.