Прес-центр23 липня 2018, 11:07

Знаменна дата для міста Попасна!

22 липня попасняни відзначили 4-ту річницю визволення нашого міста від незаконних збройних формувань. У залі районного Будинку культури зібралися військовослужбовці, учасники бойових дій, представники підприємств, організацій та громадськість. На свято приїхали гості з різних куточків України – Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська, Харкова, щоб разом із попаснянами відзначити цю знаменну дату. Нажаль, не всі ще розуміють значення того, що в Попасну у 2014 році повернулась Україна, але це не зменшує важливість цієї події.
Під час офіційної частини свята присутні приймали привітання від керівника району Сергія Шакуна та міського голови Юрія Онищенка. Були нагороджені та відзначені учасники бойових дій, волонтери, колективи підприємств, які під час бойових дій виконували надважливі роботи по забезпеченню життєдіяльності у місті. Подяки та нагороди за захист і допомогу Попасній приймали гості свята – представники військової служби правопорядку, батальйону «Вінниця», 10-ої бригади ЗСУ, Тернопільської міської ради, Рівненської районної ради та інші.
У відповідь лунали привітання від гостей, які також приїхали не з порожніми руками, а привезли нагороди і подарунки.
Хвилиною мовчання учасники заходи вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців та мирних мешканців, після чого поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам АТО на площі Героїв.
По закінченні офіційної частини відбувся фестиваль української пісні Paslavski FEST і концерт українських виконавців Артема Кондратюка та Тетяни Доканіної.