Прес-центр20 травня 2019, 09:05

Звернення голови Попаснянської райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Звернення голови Попаснянської райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації до Дня пам’яті жертв політичних репресій.
Шановні жителі Попаснянщии! 
Сьогодні ми вшановуємо світлу пам’ять жертв політичних репресій – усіх тих, хто став жертвами тоталітарного режиму.
Точну кількість жертв тоталітарного режиму досі визначити неможливо. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 20-х і до кінця 80-х років ХХ століття, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб. Велику кількість із них було розстріляно, інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах. Терор і репресії зачепили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священиків, представників культури, селянство. Репресій зазнавали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни.
Гірка пам’ять нашого народу має бути збережена заради історичної справедливості та, аби не допустити подібного в майбутньому. Тож схилімо голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій. Вічна пам’ять безневинно загиблим та закатованим українцям!
Сьогодні український народ ціною життя тисяч патріотів відстоює шанс на своє мирне майбутнє та майбутнє Європи, і тому солідарний з усіма народами, які постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів, зокрема кремлівського.
Переконаний – ми вистоїмо і дамо відсіч агресору. Усі українські землі буде визволено! 
Непохитної віри усім нам у щасливе майбутнє рідної країни.
Слава Україні! Героям Слава!
Голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації СЕРГІЙ ШАКУН