Прес-центр18 травня 2020, 10:05

Звернення голови Попаснянської райдержадміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

В Україні щороку у третю неділю травня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв політичних репресій. Пам’яті про розстріляне відродження України, про тисячі зісланих до таборів та закатованих.

Українці схиляють голови перед тим, хто потрапив в жорнова тоталітарної машини. Клеймо «ворогів народу» лягло на тисячі родин, мільйони загиблих через терор і сфабриковані звинувачення. Злочинна політика, комуністичні репресії перетворилися на жорстоке винищення українського народу.

Жертви диктаторського режиму – це трагічне нагадування про справжні цінності для українців – волю, свободу, незалежність. Сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій немає і не може бути. З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Наш обов'язок – берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле, гідно вшановувати загиблих співвітчизників. Розкриття правди про страшні злочини минулого – один з найкращих способів вшановувати пам’ять жертв політичних репресій.

Вічна пам’ять жертвам політичних репресій, стійкості та незламності сучасним політичним в’язням.

Запаліть свічку в пам'ять про безневинно закатованим українцям. Помоліться за перемогу та європейське майбутнє України.

З повагою, голова Попаснянської райдержадміністрації Роман ВЛАСЕНКО