Прес-центр30 листопада 2020, 08:11

Звернення голови райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Шановні попасняни!
У цей скорботний день ми згадуємо найжахливішу та наймасштабнішу трагедію ХХ століття - Голодомор 1932-1933 років, геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. У ці роки Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію. Це не просто історична минувшина, а незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.
Правда про ці трагічні сторінки історії, про небачений масштаб злочину проти українського народу довгий час старанно приховувалася. Сьогодні багато країн світу визнали голодомор як ретельно спланований, свідомий акт геноциду проти української нації.
Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. Розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати про кожну історичну віху – сумну і радісну, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.
Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічі пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в нашій державі!
З повагою Роман ВЛАСЕНКО