Прес-центр14 грудня 2020, 11:12

Звернення голови райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні попасняни!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої країни від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають і не даватимуть спокою людству ще багато років. Назавжди залишиться в серцях людей невмируща пам'ять про солдатів атомного фронту.
Серед сотень тисяч українців, які боролися зі страшним лихом, допомагали мирному населенню вистояти, вижити, переселитися з забрудненої зони, відроджувати обпалену радіацією землю, були й наші земляки й виконували вони покладену на них святу місію з честю та гідністю.
Ми низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо. Велика вам подяка і низький доземний уклін за відвагу, патріотизм і мужній вчинок, який врятував людство у 1986 році.
Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій.
Бажаю кожному з вас, шановні ліквідатори, міцного здоров’я, благополуччя і достатку у родинах, довгих та щасливих років життя й миру на нашій землі.
З повагою Роман ВЛАСЕНКО