Прес-центр27 cічня 2020, 09:01

Звернення виконуючого обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації з нагоди Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв Голокосту!

Шановні мешканці Попаснянського району!

27 січня вся світова спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту .

Голокост це одна з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя. Це цілеспрямоване масове винищення нацистами у 1933-1945 роках єврейського народу. Жертвами Голокосту на українських землях стали більше мільйона євреїв. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму згадуючи Освенцим, Варшавське гетто, Бабин Яр. Тисячі людей, доль, зруйнованих родин та життів. Щодня ідеологи фашизму жорстоко вбивали безневинних людей.

Пам’ять про невинно убієнних за ознаками етнічної, расової, релігійної приналежності демонструє рішучість міжнародної спільноти ніколи більше не допустити повторення страшних злочинів, спричинених ксенофобією, расизмом, тоталітарними ідеологіями.

Ми знаємо правду про ті часи, ми пам’ятаємо уроки минулого і нині протистоїмо спробам розпалити ненависть та міжнаціональну ворожнечу у нашій країні, боронячи кордони демократичного світу.

У єдності з вільним світом Україна стоятиме на сторожі найвищих суспільних цінностей: гуманізму, демократії, свободи та миру!

Тож схилимо голови перед безневинно закатованими жертвами Голокосту.

Світла пам'ять усім загиблим!

Миру усім нам, наснаги та сил.

З повагою, в.о. голови Попаснянської райдержадміністрації Роман КОЛЕСНИК