Прес-центр28 квітня 2021, 16:04

Роман Власенко: Під час святкування Великодніх свят маємо не забувати про дотримання карантинних обмежень

Роман Власенко: Під час святкування Великодніх свят маємо не забувати про дотримання карантинних обмежень.
Другий рік поспіль Великдень, до певної міри є випробуванням для нас, адже проходить в умовах світової пандемії. З відкритих джерел інформації і з власного досвіду ми пересвідчились, що коронавірус – це не міф і не залякування, а причина хвороби і загибелі людей.
Наразі Луганська область  знаходиться в «помаранчевій», не критичній зоні. Натомість, збільшення соціальних контактів під час відвідування релігійних будівель та цвинтарів може спричинити загострення епідемічної ситуації.
Тому, якщо ви прийшли на святкову службу, в тому числі з метою освячення їжі, дотримуйтесь загальновідомих правил – використовуйте засоби індивідуального захисту як всередині приміщень, так і на вулиці, в подвір’ях чи на території храмів, дотримуйтесь фізичної дистанції.
Хотів би нагадати про можливість долучитись до святкових богослужінь онлайн, особливо це стосується людей похилого віку та з хронічними захворюваннями. Таку можливість надає нам телебачення та Інтернет.
До речі, цього року Великодні богослужіння зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору та Патріаршого собору Воскресіння Христового будуть транслювати суспільні телеканали «UA: Перший» та «UA: Крим».
Принагідно, в дні святкування Світлого Христового Воскресіння хотів би звернути вашу увагу на тих, хто потребує нашої допомоги. Які б не були різними за розміром наші статки, ми можемо віднайти можливість комусь допомогти – придбати на благодійному ярмарку річ, подарувати пасочку і крашанки самотнім людям похилого віку, підготувати пасхальні кошики для наших воїнів тощо.
З повагою
Голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко