Прес-центр22 грудня 2021, 12:12

22 грудня заступниця голови РДА Катерина Колесникова провела засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

22 грудня заступниця голови РДА Катерина Колесникова провела засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Крім членів ради, на засіданні були присутні керівник КНП «Кремінський центр первинної медико – санітарної допомоги» Володимир Андрійчук та представники Міжнародного благодійного фонду «Лікарі без кордонів».
На засіданні було проаналізовано: епідемічну ситуацію із захворюваності на туберкульоз та ВІЛ-інфекції/СНІДу населення району за результатами ІІ та ІІІ кварталу 2021 року, стан виконання обсягів профілактичних оглядів, проведення інформаційних акцій, присвячених проблемам ВІЛ-інфекції/СНІДу і толерантності до населення, яке відноситься до груп підвищеного ризику, та людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією/СНІДом.
В ході засідання було зазначено, що протягом звітного періоду представниками БФ «Лікарі без кордонів – Бельгія» у тісній співпраці із Попаснянським ЦПМСД були проведені інформаційні сесії для працівників освіти у Попаснянській і Гірській громадах, а також для співробітників Сєвєродонецької районної державної адміністрації. Після сесій учасникам була надана можливість пройти тестування на ВІЛ швидкими тестами. Під час сесій слухачам надали базову інформацію про ВІЛ, лікування цієї хвороби, зокрема, й нові методи, наявні міфи тощо.
За підсумками розгляду питань порядку денного всім членам ради надані відповідні доручення щодо подальшої роботи в напрямку протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/ СНІДу відповідно до своїх повноважень.