Прес-центр24 грудня 2021, 09:12

23 грудня пройшло останнє в цьому році засідання районного комітету доступності

23 грудня пройшло останнє в цьому році засідання районного комітету доступності.
Сьогодні, 23 грудня, перший заступник голови Сєвєродонецької РДА Євген Жданов провів чергове засідання комітету забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при Сєвєродонецькій районній державній адміністрації. Онлайн до участі у засіданні долучились посадові особи органів місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій, представники громадських організації осіб з обмеженими фізичними можливостями.
В ході роботи консультативно – дорадчого органу, яким є комітет доступності, були опрацьовані і одностайно підтримані ряд пропозицій для подальшого врахування виконавцями.
Так, Сєвєродонецькій міській військово-цивільній адміністрації та Кремінській міській раді рекомендовано переглянути плани щодо забезпечення доступності на наступний рік та надати оновлені пропозиції; опрацювати питання та надати інформацію щодо можливості впровадження соціального таксі для людей з інвалідністю та інших маломобільних мешканців цих громад.
Органам місцевого самоврядування та військово-цивільним адміністраціям району необхідно визначити відповідальних за забезпечення доступності маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, а також підготувати і надати інформацію щодо резервування видатків на 2022 рік з фінансування робіт по приведенню об’єктів «Великого будівництва» 2020-2021 рр. до вимог безперешкодного життєвого середовища.