27 березня 2018, 14:03

27 березня відбулося засідання громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації

27 березня в залі засідань за участю очільника району Сергія Шакуна пройшло чергове засідання громадської ради  при Попаснянській райдержадміністрації. Також участь в засіданні приймали заступник голови Попаснянської райради Микола Черніков, представники районної батьківської ради, громадської організації «Новотошківський жіночий батальйон», громадської організації «Боротьба» та ініціативної групи селища Білогорівка.

На порядку денному розглядалися питання щодо прийняття до складу громадської ради при Попаснянській райдержадміністрації нових представників від громадських об’єднань району, створення з дієвих громадян району ініціативних груп для співробітництва із міжнародними організаціями, обговорення алгоритму дій щодо участі в районному конкурсі проектів. Відповідно порядку денного присутні прийняли рішення долучити до роботи громадської ради голову «Новотошківського жіночого батальйону», голову батьківської ради та голову Попаснянської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Також було прийнято рішення провести анкетування серед населення для виявлення у районі активних громадян і створення за їх участю ініціативних груп. Крім того, представник райдержадміністрації анонсувала, що готуються розпорядження щодо проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка, і всі бажаючи можуть розпочати підготовку до участі у конкурсі.

Досить довго та змістовно в розрізі питання «Різне» проходив діалог між головою громадської організації «Боротьба» та головою райдержадміністрації. Віктор Ложка озвучував питання стосовно незаконної вирубки молодняку, зелених насаджень, дієвості роботи райдержадміністрації – районної військово-цивільної адміністрації та правомочності отримання її працівниками подвійного окладу. Також його цікавили питання пов’язані із виконанням районного бюджету за 2017 рік та ходу ремонтних робіт в Попаснянській гімназії №25 і загальноосвітній школі №1.

Після жвавої полеміки присутні прийняли рішення, що наступне засідання громадської ради потрібно провести наприкінці квітня, а на порядку денному, в першу чергу, розглянути питання щодо знаходження механізмів припинення незаконної вирубки дерев на території району, обговорення виконання бюджету за 2017 рік, з’ясування об’єктивних причин недовиконання ремонтних робіт у Попаснянської гімназії №25 та просування будівництва футбольного майданчику в загальноосвітній школі №1.