Прес-центр12 квітня 2024, 11:04

Для потреб вимушених переселенців – луганчан, що наразі мешкають на Прикарпатті, надійшла чергова партія речової допомоги від МОМ

З метою надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини, в серпні 2022 року було створено Координаційний центр для ВПО в Івано-Франківській області, роботу якого забезпечує Сєвєродонецька районна та Новопсковська селищна військові адміністрації.

На сьогодні у Франківському гуманітарному осередку обслуговується близько 2800 осіб.

Від початку роботи Координаційного центру його керівництвом проводиться системна робота по залученню до співпраці донорів – благодійних організацій, фондів, які опікуються питаннями надання допомоги ВПО.

Одна з таких організацій – партнерів Центру – це Міжнародна організація з міграції (МОМ), яка з початку повномасштабної війни в Україні охопила мільйони українців гуманітарною підтримкою, в тому числі шляхом надання непродовольчих товарів.

Протягом минулого року представництвом Міжнародної організації з міграції до Сєвєродонецької районної адміністрації було передано допомоги для ВПО на Прикарпатті на більш як 4,385 млн. грн. – у вигляді предметів для облаштування побуту та засобів гігієни.

Днями до Франківського хабу надійшла чергова партія речової допомоги від МОМ - матраци, ковдри, постільна білизна, кухонні набори та ліхтарі.

Загальна вартість допомоги, надана в рамках проєкту «Програма МОМ України з розповсюдження непродовольчих товарів та загальних поставок» становить близько 1,692 млн. грн.

«Незважаючи на те, що більшість луганчан – ВПО вже майже два роки мають статус вимушених переселенців і пройшли певний період адаптації, потреба у матеріальній допомозі – речах, продуктах – залишається серед пріоритетів. Тому ми продовжуємо узагальнювати потреби та направляти їх донорам», - розповідає керівник Координаційного центру, перший заступник голови Сєвєродонецької РДА – РВА Євген Жданов.

Отримані більш як три сотні наборів не індивідуальні, а розраховані на родини, тож кількість людей, охоплених цим видом гуманітарної підтримки, значно більша.

Видача комплектів триватиме протягом цього і наступного тижня та проводитиметься за списками отримувачів, оприлюдненими у Телеграм – спільноті Франківського хабу.