Прес-центр5 березня 2019, 17:03

До дня народження Тараса Шевченка відбувся районний захід «Славетними стежками Кобзаря»

З моменту народження великого українського поета та художника Тараса Григоровича Шевченко пройшло вже 205 років, проте кожного року у всіх куточках нашої Батьківщини відзначають цю знаменну дату - 09 березня. 

На Попаснянщині вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять великого українського Кобзаря Днем шевченківських читань. Саме тому сьогодні, 05 березня, в Попаснянському районному будинку культури відбувся виховний захід «Славетними стежками Кобзаря».

До участі у заході долучилися не лише викладачі загальноосвітніх навчальних закладів української мови та літератури, учнівська молодь та школярі, але й представники районної влади: голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун і виконуючий обов’язки голови Попаснянської районної ради Микола Черніков.

На початку заходу до слова запросили до слова очільника району Сергія Шакуна. Закликаючи учнівську молодь бути гідними синами та доньками своєї країни, Сергій Вікторович наголосив на геніальності поета і нагадав його заповіт: «Шевченко вірив, що Україна буде вільною і сильною державою, тому ми разом з вами, молодим поколінням, повинні зробити все можливе, щоб виправдати довіру наших великих пращурів, – зазначив він, – Геніальність слів Великого Кобзаря підтверджується і в сучасній історії: «Прокиньтеся ж, брати мої, кайдани порвіте…» – справді, Майдан 2014 року можна назвати пробудженням нашого народу від сплячки пострадянського періоду. А сьогодні, коли наші воїни відстоюють свободу та незалежність України на фронті, вони теж слідують заповіту Тараса Григоровича, який писав у своєму невмирущому вірші – «І вражою злою кров’ю волю окропіте!», – додав він.

У виконанні учасників заходу лунали вірші та пісні на слова великого Кобзаря, історія його дитинства й нелегкого життя. Під час проведення літературно-музичної композиції звучали пісні про Україну, про її народ. Театралізована вистава показала історію із життя малого Тараса, а яскраві українські танці підкреслили талановитість наших дітей.

Закінчився захід загальним масовим виконанням пісні «Надія є» та виступом заступника начальника відділу освіти Валентини Шулік, яка підтвердила, що в нашої країни є надія на краще життя у вільній проєвропейській державі.
Попаснянська райдержадміністрація висловлює подяку усім хто долучився до підготовки та проведення заходу, а всім також учнівським вокальним, театральним та танцювальним колективам.