Прес-центр13 червня 2019, 14:06

Експертна комісія архівного відділу здійснила робочу поїздку

Одним з основних завдань архівного відділу є реалізація державної політики у сфері архівної справи і діловодства, здійснення контролю за діяльністю архівних установ і служб діловодства, забезпечення додержання законодавства про Національний архівний фонд і архівні установи на території Попаснянського району. Враховуючи той факт, що на теперішній час в районі частково існує проблема із своєчасним упорядкуванням архівних документів деяких сільськогосподарських підприємств – колишніх радгоспів, керівник апарату Вікторія Попова спільно з членами експертної комісії архівного відділу здійснила робочу поїздку до міста Привілля Луганської області. Мета візиту – здійснення розшукувальних заходів та отримання інформації про діяльність господарства, яке не забезпечило своєчасну передачу архівних документів до архівної установи. 
З метою виявлення документів фондоутворювача члени комісії обстежили територію колишнього господарства. Зокрема, обстежено будівлю, де були розташовані робочі кабінети підприємства, складські та гаражні приміщення, їдальня.
В ході візиту не виявлено жодних документів фондоутворювача. За результатами обстеження будуть напрацьовані конкретні заходи щодо оформлення результатів проведеної роботи відповідно до чинного архівного законодавства.