Прес-центр17 cічня 2019, 16:01

Голова Попаснянської райдержадміністрації з робочим візитом відвідав центральну районну лікарню

17 січня з метою моніторингу готовності Комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» до екстреного прийняття значної кількості важкохворих пацієнтів, до хірургічного відділення з робочим візитом приїхали голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун та начальник відділу охорони здоров’я Наталія Кацарська.  

Посадовці відвідали військовослужбовця, який, внаслідок вчорашнього обстрілу поблизу села Троїцьке, зазнав найтяжких поранень. Вони подякували йому за вірне служіння Батьківщині та захист мирного населення Попаснянського району. Як повідомлялося раніше, завдяки злагодженій роботі лікарів, життя всім постраждалим бійцям вдалося врятувати і на сьогоднішній день в палаті інтенсивної терапії залишається один військовослужбовець, якого згодом також переведуть до військового шпиталю у Часів Яр.

Також голова разом із начальником відділу охорони здоров’я оглянули готовність операційних блоків та перев’язочних до екстрених ситуацій. Адже, саме завдяки новому сучасному обладнанню та високій кваліфікації медиків вдалося уникнути негативних наслідків обстрілу та врятувати життя бійців. Крім того, вони поспілкувалися із головним лікарем установи та на місці визначилися з переліком робіт і необхідним медичним обладнанням для найскорішого відкриття філії районної лікарні у Гірському. У зв’язку із цим до Луганської облдержадміністрації буде направлено листа зі зверненням про надання коштів для придбання бракуючого медичного устаткування. За попередніми даними операційний блок та палати інтенсивної терапії у Гірському розпочнуть стале функціонування найближчим часом.

Ситуація, яка сталася вранці 16 січня, довела, що медики Комунальної установи «Попаснянська центральна районна лікарня» готові до екстрених ситуацій та прийняття оперативних рішень, від яких залежить життя людей.

Наостанок між головним лікарем установи Олександром Ковальчуком та райдержадміністрацією було підписано додаткову угоду до контракту для продовження його роботи у якості завідуючого районною лікарнею. Попаснянська райдержадміністрація вітає Олександра Володимировича та бажає продовження плідної праці на медичній ниві.