Прес-центр25 липня 2017, 16:07

Голова райдержадміністрації провів розширену апаратну нараду

Сьогодні, 25 липня, під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна пройшла розширена апаратна нарада. До участі в нараді були запрошені голови всіх міських та селищних рад району, керівництво районної ради, керівники деяких підвідомчих установ та всі начальники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Розпочалася нарада зі звітуванням міських та селищних голів про роботу на місцях та озвучення проблемних питань. Голови повідомили про роботи, які ведуться в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду, поінформували про співпрацю з міжнародними фондами щодо відновлення інфраструктури міст та селищ, монтаж нових водопровідних систем, доповіли про роботи з благоустрою територій тощо.

Начальник управління фінансів Галина Карачевцева поінформувала присутніх про виконання доходної частини бюджету району за перше півріччя 2017 року. За підсумками, до загального фонду зведеного бюджету району надійшло податків і зборів у сумі 69,268 млн. грн.

Людмила Ніколенко – начальник управління економічного розвитку і торгівлі, доповідала про попередні результати участі Попаснянського району в конкурсі Державного фонду регіонального розвитку та закликала голів приймати участь в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку. До того ж вона наголосила на своєчасності надання звітності до управління та необхідності узгодження регуляторних актів. Окремо розглядалися стратегічні плани розвитку території до 2020 року та організація пересувної торгівлі у найвіддаленіших населених пунктах району.

Питання щодо ведення поточного діловодства, перевірки наявності документів Національного архівного Фонду, упорядкування архівних документів та передача їх на державне зберігання, а також про вжиття заходів щодо завершення роботи з науково-технічного упорядкування документів Національного архівного фонду та з кадрових питань (особового складу) висвітлювала начальник архівного відділу Кристина Хащенко.

Досить жваво відбувалося обговорення питання, пов’язаного з очищенням полезахисних лісових смуг від порослі та сухостою, які розташовані за межами населених пунктів на землях колишніх колективних сільськогосподарських підприємств та в межах населених пунктів. Для всебічного висвітлення зазначеної проблеми та прийняття відповідного рішення були залучені не лише представники управління агропромислового розвитку адміністрації, але й начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду рослинного і тваринного світу Держекоінспекції та головний лісничий ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ».

Про зміни в Податковому кодексі України щодо справляння земельного податку на нерухоме майно, відмінного від земельного податку доповідала головний державний інспектор Попаснянського відділення ДПІ Олена Ярошенко.

Наостанок завідувач сектору молоді та спорту поінформував присутніх про проведення районних сільських спортивних ігор, які проходитимуть 02 вересня на базі Попаснянської дитячо-юнацької спортивної школи.

Результатом наради стали доручення голови по кожному окремо взятому питанню, найважливіші з яких Сергій Шакун взяв на особистий контроль.